Hoppa till huvudinnehåll
K2C IN SWEDEN AB

Jobb som matchar k2c in sweden ab

Lägg upp ditt CV - Det tar bara några sekunder

Jobb som matchar k2c in sweden ab

Sortera efter: -
1 jobb

Job Post Details

Norsktalande Kundtjänstmedarbetare - job post

K2C IN SWEDEN AB
2.8 out of 5
Distansjobb
Deltid, Heltid

Jobbinformation

Så här matchar jobbinformationen din profil.

Anställningsform

  • Deltid
  • Heltid

Förmåner
Hämtad från den fullständiga jobbeskrivningen

  • Friskvårdsbidrag

Fullständig jobbeskrivning

Om jobbet

Driver du av en fornøyd kunde og ønsker å bidra til en enkel og effektiv kundeopplevelse? Da har vi kanskje rollen for deg!

Om jobben: Arbeidsoppgavene vil bestå av å møte kunder og deres ønsker primært via telefon, men også via e-post. Spørsmålene kan variere fra leveransespørsmål, returspørsmål til komplekse spørsmål som reklamasjoner og å kunne ta beslutninger basert på gjeldende informasjon. For denne stillingen vil man jobbe for en av våre kunder i deres system mot deres kunder.

Om deg:

Har du tidligere erfaring med kundeservice, så er det meritterende. Har du også jobbet med service via telefon der leveranse-, retur- og reklamasjonshåndtering har vært inkludert, så er det meritterende! Vi ser gjerne at man har grunnleggende kunnskap om hvordan netthandel fungerer. Man vil få opplæring internt i systemene som brukes, samt samtalestyring og rutiner for de spørsmålene man skal besvare. Det er meritterende hvis man har forretningsforståelse og kan se et scenario fra ulike perspektiver.

Arbeidserfaring:

Tidligere erfaring med kundeservicearbeid ser vi på som meritterende, men det er ikke et krav.

God evne til å uttrykke deg både muntlig og skriftlig på norsk uten hinder!

God datakyndighet.

Om oss:

K2C in Sweden AB er et ekspansivt vekstfirma innen Contact Center-bransjen som kjennetegnes av teknisk innovasjon og en unik følelse for service i alle dens former. Våre samarbeidspartnere er hovedsakelig kjente merkevarer innen ulike bransjer som detaljhandel, reiseliv, bygg og helse m.m. Vi tilbyr et bredt utvalg av skreddersydde løsninger innen førsteklasses kundeservice, ulike tekniske plattformer, lederopplæring og foredrag samt ulike konsulent- og utleietjenester. Med vårt skandinaviske hovedkontor i Helsingborg har K2C over 50 års erfaring innen bransjen der vi håndterer over 1,5 millioner kundeinteraksjoner årlig. Les mer på www.K2C.se

Denne rekrutteringen skjer kontinuerlig, og grupper skal tilsettes i mai. Hvis man kan begynne allerede nå, ser vi positivt på dette.

For videre spørsmål, kontakt rekrutterer på Anton.P@k2c.se

Jobbtyp: Heltid, Deltid

Arbetstider:

  • Dag
  • Helgarbete förekommer
  • Kväll
  • Måndag till fredag

Förmåner:

  • Friskvårdsbidrag

Arbetsort: Distans

Låt arbetsgivare hitta digLadda upp ditt CV