Recensioner från anställda på Saab

Hittade 80 recensioner som matchade sökningen Visa alla 130 recensioner
Sortera efter: Hjälpsamhet | Betyg | Datum
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Tiden på SAAB
Montör, lagerarbete, truckkörning (Tidigare anställd) –  Trollhättan, O3 februari 2015
Började som montör slutade som instruktör på min avdelning innan jag gick vidare till lagerarbete vid godsmottagningen. Hade mycket bra arbetskamrater där och har kontakt med några av dessa än idag.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 2Nej 1Rapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Bra arbetskompisar
Bilmontör (Tidigare anställd) –  Trollhättan, O31 december 2014
Arbetstid 07.00-16.00 måndag- fredag.Ibland lördags övertid 06.00-12.00.
Lärde att samarbete med andra fungerar bra.
Hade bra kontakt med förmannen och med PV-chefen.
Samarbete med arbetskollegorna fungerade bra,på grund av, att man måste känna folk, som man jobbar med.
Svåraste med jobben var,när det kom nya detaljer att montera. Det tag sin tid, att man hänger med,dvs, att man lärde montera detaljer på rätt tid.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 3Rapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Intressant, självständigt och utvecklande.
Planerare (Tidigare anställd) –  Trollhättan, O28 december 2014
Ett mycket intressant och utvecklande arbete där det dagliga arbetet till viss del var strukturerat och vissa rutinuppgifter skulle utföras. Genomförandet av arbetsuppgifterna var upp till mig att utföra på bästa sätt mot satta mål, vilket är en positiv utmaning jag uppskattat. Det gällde att agera snabbt och finna lösningar på problem, helst innan de uppstått, för att minimera att kunderna skulle drabbas. Det var mycket att tänka på och att hålla reda på, vilket är utmanande. Samarbetet med kollegor och leverantörer var intensivt vilket jag uppskattat. Det knepigast med jobbet var att det fanns för många olika datasystem som inte samarbetade. Det bästa med arbetet var att få jobba självständigt samtidigt som det är en gemenskap i att ingå i ett team. Teamets mål också skulle nås och det är utvecklande att utföra sin del i att nå målen. Ledningen var inte insatt i vardagens problem som ibland kunde ta lång tid att för alla inblandade parter hitta en godtagbar lösning på. Arbetskollegorna var mycket skilda personligheter, män och kvinnor, vilket är en fördel på arbetsplatser. Konflikter fanns, vilka uppstår när olika personligheter möts, vilket är intressant att hitta lösningar på.
Fördelar
Självständigt arbete
Nackdelar
Brist på ledning
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 1Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Blev handplockad för jobbet som provförare
Provförare (Tidigare anställd) –  Trollhättan26 november 2014
Mycket nytt att lära eftersom jag aldrig har arbetat med det förut men det gick bra. Fick även chansen att jobba i ett annat lag som tillhörde avdelningen och där justerade dom i hjul och ljus.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 1Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Monterade bildetaljer på bil
Bilmontör (Tidigare anställd) –  Trollhättan26 november 2014
Fick arbeta med bra arbetskamrater, lärde mig vikten av kvalitetsarbete. Det svåraste var i början när man var ny på jobbet att hänga med i tempot. Men det tog inte så lång tid för att bli varm i kläderna.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Bygga bil med hög kvalite!
Bilbyggare (Tidigare anställd) –  Trollhättan24 november 2014
Bygga bil med hög kvalite!
Lärt mig mycket Var lagledare i många år när jag byggde dörrar på SAAB 9000,9-5.Vilket innebar stort ansvar för laget att ha hög kvalite på dörrarna när dom lämnade avdelningen,och att laget drog åt samma håll och jobbade efter standardiserat arbetssätt,Ständig förbättring och problemlösning mm.Jobbade sedan på Chassi när jag kände att jag behövde komma till ny miljö.
Alltid bra kemi med mina arbetskamrater, alltid kul att jobba tillsammans med andra som har ett mål att jobba efter.
Den negativa trenden inom försäljning som SAAB hade i många år.
Har lärt mig hur mycket som helst genom åren på SAAB.
Fördelar
Förslagspoäng
Nackdelar
Den negativa trenden SAAB hade i många år!
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 2Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Kanon bra
Utvecklings tekniker (Tidigare anställd) –  Trollhättan, O9 november 2014
Flexibelt, omväxlande, intressant, utvecklande, Tyvärr konkurs.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
det har alltid varit en bra arbetsplats med bra arbetskamrater och chefer
Truckförare på Nevs (Tidigare anställd) –  Trollhättan16 oktober 2014
En typisk arbetsdag var det högt tempo och mycket att göra. Maan var tvungen att lära sig prioritera för att det skulle bli ett flyt på jobbet lärde man sig inte det så var det svårt, men med rätt materialkännedom så var det inte så svårt. Det fanns en klar och tydlig ledning som visste vad vi gjorde, bra arbetskollegor hjälpte också till att jobbet flöt på bra. Det värsta var om det körde ihop sig om tex en truck gick sönder då blev det mycket stressigt men annars så var det ett fritt och bra jobb som jag trivdes bra med
Fördelar
Möjlighet till fri träning
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 2Rapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Att bygga cabroiletdörrar.
Bilbyggare (Tidigare anställd) –  Trollhättan, O9 september 2014
montering av Saab 9-3 cabriolet V/H dörrar.
Helhetsbygge med injustering och kalibrering av rutor.
En liten grupp på 4 personer .
Arbetsplatsen var en av dom bästa jag jobbat på.
Fördelar
Självgående montering / bredvid linan.
Nackdelar
att hålla tiden / i takt med linan.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
En arbetsplats där arbetet går av rutin
Truckförare (Tidigare anställd) –  Trollhättan14 augusti 2014
Saab är kanske inte den bästa arbetsplatsen men man tjänade bra och bra arbetskompisar
Fördelar
Bra lön
Nackdelar
Stress och inte varierande jobb
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 2Rapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Jättebra erfarenhet och öppen inställning
Implementering av inköpsstrategi (Tidigare anställd) –  Göteborg, O30 juli 2014
Jag togs emot väl och lärde mig mycket under mitt examensarbete. Ersättningen var fenomenal. Men jag kan inte säga så mycket om arbetsplatsen då jag inte var anställd av företaget.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
högt tempo mycket skratt lärorika år där man blev utbildat i mycket
karosshopsättning justering finish svetsning (Tidigare anställd) –  Trollhättan29 april 2014
Det var ganska högt tempo stundtals men vi var ett glatt gäng som höll ihop chefen var väldigt bra emot oss alla och det var aldrig några konflikter med varken honom eller mellan oss på karosslinjen.
Fördelar
Fick alltid rabbat om man köpte en ny saab
Nackdelar
långa arbetspass tråkigt om något gick fel så man blev stillastående
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Lärorik o rolig arbetsmiljö.
Provförare (Tidigare anställd) –  Trollhättan17 april 2014
Provkörning av nya bilar ute på landsväg.
Lärt sig: Lyssna, felbedömningar, kamratanda, frihet under ansvar.
Arbetskollegor : Jag säger bara det, Saabanda, kamratanda lojalitet. därför va man kvar i 23år. det säger allt.
Svåraste delen: ??
Bästa delen : Som sagt jobbet man hade, provkörning. arbetskamrater.
Fördelar
Kamrater
Nackdelar
Att dom lade ner företaget.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1NejRapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Kontorist/Montör
Administratör/Montör (Tidigare anställd) –  Trollhättan, O4 mars 2014
Hade som första tjänst ett kontorsarbete på serviceavd. Detta innefattade mycket telefonkontakt med aktoriserande verkstäder.
Jobbade därefter som montör på fabrik.
Återgick till administrativ tjänst hos fabrikschef. Budgetsammanfattning och allmänna kontorsarbeten åt 35 avd.chefer.
Slutade min anställning på Saab Automobil i förslagsverksamhetens tjänst. Inköp av presenter och registrering av förslag.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1Nej 2Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
var en mycket bra arbetsgivare
Teamledare, Tekniker, Mekaniker Teknisk utveckling (Tidigare anställd) –  Trollhättan, O7 februari 2014
bra och omväxlande arbete fantastisk laganda där alla stälde upp när det gällde
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Very interesting job in a dynamic environment
Consultant Systems Stress Engineer (Tidigare anställd) –  Linkoping, Sweden28 januari 2014
Loved working for SAAB, fantastic product, interesting work, good colleagues
Fördelar
Very interesting work, excellent pay
Nackdelar
Long way from home
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Bra och utvecklande företag
Operativ inköpare, delprojektledare (Tidigare anställd) –  Linköping20 januari 2014
Ett roligt jobb där man utvecklas varje dag.

Finns möjligheter att jobba I en annan stad, del av företaget eller i ett annat land.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1Nej 1Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Utmanande och konstruktiv arbetsmiljö.
Leveransstoppsberedare, Gruppchef, Koordinator. (Tidigare anställd) –  Trollhättan12 januari 2014
Under de ca 15 åren som jag arbetat inom tekniska enheten på Saab, varav drygt tio år som gruppchef, fick jag uppleva hur man tillsammans i en grupp på 12 personer, med konstruktörer, CAD-personal, produktionssättare och inköpare, kunde arbeta i harmoni och leverera mot och även överträffa uppsatta mål.
Väl fungerande processer, motiverad personal, tydliga befattningsbeskrivningar och engagerad ledning/chefer, i ett mycket välorganiserat företag.

Det är för mig en förmån att ha fått arbeta och utvecklas inom Saab Automobile AB.
Fördelar
En verksamhet med produkt att lätt kunna personifieras med.
Nackdelar
Inga.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1Nej 1Rapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
bra
TRUCKFÖRARE (Tidigare anställd) –  Arlöv, M27 november 2013
det var bra att jobba för jag var truckkörning på saab men jag var där bra ca-2-år
Fördelar
inte
Nackdelar
vet ej
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1Nej 4Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
positivt arbete inom nya bilfabriken i Malmö
Bilbyggare (Tidigare anställd) –  Malmö, M22 november 2013
ganska bra arbete och sen efter nystartade den nya bilfabriken i Malmö mycket bra arbetsmiljö
Fördelar
arbetsmiljö
Nackdelar
tyvärr det tog slut augusti 1991
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1NejRapportera
Verifierad profil

Vill du veta mer om att jobba här?

Ställ en fråga om att jobba eller intervjua hos Saab. Vår community är redo att svara.

Ställ en fråga

Övergripande betyg

4,0
Baserat på 130 omdömen
550
443
330
25
12

Betyg per kategori

3,9Balans mellan arbete och privatliv
3,7Kompensation/Förmåner
3,5Arbetstrygghet/Befordran
3,5Ledarskap
3,8Kultur