Saab recensioner av medarbetare

Hittade 50 recensioner som matchade sökningen Se alla 95 recensionerna
Sortera efter: Hjälpsamhet | Betyg | Datum
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Trevligt
Saab arbetare (Tidigare anställd) –  Trollhättan22 april 2018
Trevligt arbete, men rätt monotomt, trevliga arbetskamrater
Fördelar
Arbetskamraterna
Nackdelar
2-skift
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 1Rapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Utvecklande och god kamratskap
Bilelektriker och Kalibreringstekniker (Tidigare anställd) –  Trollhättan2 juni 2017
En vanlig dag bestod av och utveckling och provning av elkomponenter och ledningsnät och klimatprovning av detsamma.

Kalibrering av verktyg och mätutrustning.

Jag lärde mig att mycket om bil el och kalibrering som jag inte kunde tidigare, jag vara ny inom båda.

Jag tyckte att arbetsledningen av gammalmodig, där chefen bestämde allt, men det blev bättre med åren.

Jag har alltid haft bra arbetskamrater.

Man saknade fortutbildning ibland.

Att jobba med kalibrering och mätteknik.
Fördelar
Hyra bil, Företagshälsovård, Kamratskap
Nackdelar
Avståndet mellan arbetare och tjänstemän
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 3Rapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
ett bra jobb
Kock (Tidigare anställd) –  Lindesberg29 april 2017
kontroll av kvalitet
ledarskap för arbetet
nytt tänkande
Fördelar
rabatter
Nackdelar
konkurs
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 1Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
A great place to work.
Consultant (Tidigare anställd) –  Linkoping, Sweden3 mars 2017
A relaxed, but busy atmosphere. A really close knit work force. Great management with a good information structure. The hardest part of the job was keeping up with the peaks and troughs of the work flow.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 1Rapportera
2,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Praktik
Praktik (Tidigare anställd) –  Arboga19 februari 2017
Satt och satte ihop gps kablar till en GPS i en vecka
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 2Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
trevlig arbetsmiljö
Slutmontör (Tidigare anställd) –  Linköping13 februari 2017
Bra miljö trevliga arbetskamrater.
Lärde sig nya saker varje dag en mycket utmanande arbetsplats
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 1Rapportera
2,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Praktik
Servicetekniker (Tidigare anställd) –  Trollhättan31 januari 2017
Då jag bara hade praktik på underhållssidan så var det inte så mycket som skedde då mycket utav arbetsuppgifterna främst var för mig att observera.

Det jag fick lära mig under min korta tid där var lite PLC-system samt lättare underhåll utav svetsrobotar men utöver det inte så mycket mer.

Då det inte var särskilt självgående så kan jag inte påstå att jag kan ange någon del som var bäst eller något som var speciellt svårt.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 2NejRapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Roliga uppgifter och bra kollegor
Konsult (Tidigare anställd) –  Järfälla kommun9 juni 2016
bra arbetskollegor trivsam arbetsmiljö

varierande uppgifter gjorde att arbetsdagen gick fort
Fördelar
bra kollegor
Nackdelar
kort konsultuppdrag
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Högtekniskt
Provningsingenjör (Tidigare anställd) –  Göteborg30 mars 2016
Intressanta arbetsuppgifter och bra arbetskollegor.
Ledningen lite konservativ.
Arbetsmiljön blev till det sämre med öppna landskap.
Bra trivsel.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 3Nej 3Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Ett trevligt och utbildande arbete
Materialhanterare/truckförare (Tidigare anställd) –  Trollhättan14 december 2015
Mitt arbete på SAAB i Trollhättan var ett bra arbete med bra arbetstider och bra stämning bland arbetskamraterna. Vi fick gå på många utbildningar som truckförare. Lite synd var det att vi fick byta arbetsledare ganska ofta. Det svåraste var tiden före konkursen. Att inte veta om det skulle finnas något arbete att gå till. Det bästa var att jag fick köra truck, något som jag gjort i över 40 år och att jag trots att jag bor på landet hade väldigt nära till arbetet. det var ett bra gäng där och jag har fortfarande kontakt med flera av dem.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 5Nej 6Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Lærerikt og bra arbeidsplass
Lean kordinator (Tidigare anställd) –  Sverige11 november 2015
Lærte mye om Lean og hvor viktig det er at alle jobber mot samme Mål.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Samma som för NEVS
Kontrollant (Tidigare anställd) –  Trollhättan22 oktober 2015
mycket bra kamratskap annars hade ingen orkat varken fysiskt eller psykiskt
Den så kallade SAAB ANDAN den går inte att förklara bara finns där sitter i väggarna
Fördelar
förmånen tjänstebil
Nackdelar
dålig info till oss anställda det sista åren
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 2Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Alla hjälper alla
Problemlösare (Tidigare anställd) –  Världen16 oktober 2015
En bra dag började med att en kund ringde eller e-mailade oss om sina problem med produkterna
Att inget problem är för stort eller litet
Ingen direkt styrning från ledningen utom i små skitsaker
Kamratskapen var den bästa
Svårast var att komma i tid till Gymmet
Bäst var kundrelationerna man byggde upp
Fördelar
När kunderna visar uppskattning för vad mangör för dom
Nackdelar
Att anpassa prouktiviteten med hög kvalitet
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Saab är en solid arbetsgivare men med trög beslutsprocess
General Manager (Tidigare anställd) –  Linköping31 augusti 2015
Startar jobbet 6.30 med att se över våra verksamheter i Australien och Japan. Fokus på försäljning och prestanda. Lägger analysarbete på fm. Ett antal möten inplanerade med tex ledningsgrupp eller större kunder Eftermiddagen ekonomi och uppföljning av mål internt samt översyn av vårt dotterbolag i USA samt. Lägger också PoU samtal med närmaste Lgr medlemmar och andra personalärenden.
Går normalt hem ca 18. Reser mycket globalt, ca 10 dagar per månad.
Fördelar
Bil, aktiesparprogram, 10 taggars pensionssystem inkl privat sjukförsäkring.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Medelmåttigt ledarskap
Underhållsingenjör (Tidigare anställd) –  Linköping30 augusti 2015
Medelmåttigt ledarskap där man enbart bryr sig om budgetering och kostnader.
Inget föredömligt ledarskap för att engagera arbetare.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Flexibelt bra kamratanda
Materialhanterare (Tidigare anställd) –  Trollhättan29 april 2015
Hade hand om inkommande gods samt framkörning av gods till olika delar av fabriken. Det gjorde att det var ett fritt arbete, men även viktigt med timing, så att mina arbetskamrater kunde jobba vidare. Man lärde sig att prioritera rätt och att hitta lösningar. Det var ett jobb som både krävde ensamjobb och grupparbete. Hade jättebra arbetsledare som var kompetenta och rättvisa. Ledningen såg man inte så mycket av, men det kändes som dom brydde sig om personalen. Trivdes jättebra, hade varit kvar till pensionen om inte
det hade gått omkull
Fördelar
Bra kamratskap, trivsel, bra förmän
Nackdelar
omklädningsrummens städning
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 3Nej 2Rapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
En bra arbetsplats
Bilbyggare Monteringen (Tidigare anställd) –  Trollhättan30 mars 2015
Slutade på Saab när det lades ner. Bra stämning och fin sammanhållning i laget.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1Nej 5Rapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Ett modernt teknikföretag med många möjligheter till avancemang och med flera olika typer av uppdrag.
Controller (Tidigare anställd) –  Göteborg, O22 mars 2015
Stort ansvar och trevlig arbetsgemenskap då jag arbetade i en grupp av ekonomer på olika nivåer.
Kontaktytan utåt i organisationen var stor och det var mycket intressant att arbeta med så många olika kompetenser; projektledare, tekniker, mekanister, CM, andra administratörer m fl.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNejRapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
En utvecklande arbetsplats med en enorm företagsanda.
Utvecklingsingenjör (Tidigare anställd) –  Trollhättan14 mars 2015
Då jag har jobbat 28 år på företaget så har jag arbetat med flera olika områden och följt processen från designstadiet till färdig produkt.
Många år i produktion ger en gedigen kunskap i produktionsteknik, jag arbetade med allt från att planera stationer, bygga upp och utvärdera dem, lära upp ny personal, montera, kontrollera och justera, göra uppföljningar och lösa problem som uppstod i processen, allt med lean och kaizen i grundtänket.
De sista fem åren var jag på teknisk utveckling där jag framför allt arbetade med kulörbedömningar, både interiört och exteriört, utveckling av nya interiöra ytmaterial med ansvarsområde för textiler och mattor i bilen och en del administration. Jag trivs när det är variation så det passade mig bra att kunna hoppa in där det behövdes, hade en helt underbar chef som litade på sina medarbetare och gav var och en stort förtroende och en bra stöttning för att leverera ett bra jobb. De sista åren gällde det att vara flexibel och kreativ för att kunna leverera.
Hjälpte den här recensionen dig?JaNej 2Rapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Tiden på SAAB
Montör, lagerarbete, truckkörning (Tidigare anställd) –  Trollhättan, O3 februari 2015
Började som montör slutade som instruktör på min avdelning innan jag gick vidare till lagerarbete vid godsmottagningen. Hade mycket bra arbetskamrater där och har kontakt med några av dessa än idag.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1Nej 1Rapportera
Ianspråktagen profil

Vill du veta mer om att jobba här?

Ställ en fråga om att jobba eller intervjua hos Saab. Vår community är redo att svara.

Ställ en fråga

Övergripande betyg

4,0
Baserat på 95 omdömen
535
434
320
25
11

Betyg per kategori

3,8Balans mellan arbete och privatliv
3,6Kompensation/Förmåner
3,5Arbetstrygghet/Befordran
3,5Ledarskap
3,8Kultur