IKEA recensioner av medarbetare

Hittade 77 recensioner som matchade sökningen
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Good coworkers and excellent managers
Logistics Co-worker (Tidigare anställd) –  Älmhult4 december 2017
Spent a summer working together with a team of very social co workers and excellent managers. Long days but they were well compensated. Involved both physical and mental activity
Fördelar
Engaging, good compensation
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Oerhört dålig ledning och rekrytering på Ikea Bäckebol
Arbetssökande (Tidigare anställd) –  Göteborg Bäckebol8 november 2017
Jag har inte varit anställd på IKEA, men jag var på gruppintervju på IKEA Bäckebol för drygt 2,5 år sedan och det var den värsta rekryteringen jag varit med om! Rekryteraren bjöd inte in samtliga deltagare till konversation, utan fokuserade på de två unga herrar som sålde in sig hos honom (båda var givetvis säljare dessutom) och gav honom mest smicker och beröm. När jag försökte komma till tals blev jag avbruten av dessa män, och rekryteraren visste uppenbarligen inte hur man hanterar en gruppintervju med tanke på detta. Jag fick sedan vänta 4 timmar på min enskilda intervju, som jag tyckte gick toppen. Jag hade mycket serviceerfarenhet och blev mer eller mindre inofficiellt anställd av denne (nya) rekryterare. Besked skulle komma inom 3 veckor. Inget besked kom. Jag mejlade chefen och då ringde rekryteraren (Morgan tror jag att han hette) upp mig efter ett par dagar och var så otrevlig att jag bröt ihop fullständigt. Jag var bara 18 år då, så mina föräldrar blev vansinniga och ville gå långt med detta, men jag orkade verkligen inte just där och då. Han sa mer eller mindre att jag ”nog förstod själv att jag inte var i närheten av kvalificerad nog att jobba på IKEA” följt av ett hånskratt. Han förolämpade även mitt utseende i samband med samtalet. Sedan dess har jag inte besökt IKEA Bäckebol. Fy sjutton. Har IKEA ingen koll på sina rekryterare?!
Fördelar
Ingenting
Nackdelar
Elaka, oproffsiga och respektlösa
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 5NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Great Client
Data Specialist (Tidigare anställd) –  SE13 oktober 2017
Ikea is really a great client to work with. I was with IBM and Ikea was our client. We had people from IKEA come over to India. They were really good people to work with
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 3NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Värderingsstyrt
Team Leader Kundrelation (Tidigare anställd) –  Kungens Kurva9 oktober 2017
Människan i fokus, både kund och medarbetare. Utvecklande och varierande.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 4NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
En utvecklande arbetsmiljö
Sommarvikariat och sedan tillsvidareanställd (Nuvarande anställd) –  Helsingborgs kommun30 augusti 2017
En jobb där man får chansen till att utvecklas ifall man själv tar den, finns alla möjligheter att jobba sig uppåt och få ta mer ansvar.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 7Nej 6Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Kul och bra atmosfär
Anställd i Bistron (Tidigare anställd) –  Barkarby24 juli 2017
Jobbet på IKEA förgylls helt klart av dina medarbetare!! Förmåner med fika och mat, speciellt om man är inställd inom IKEA FOOD. Mycket och kan vara rätt stressigt, men klarar man sådana miljöer så är det helt lugnt.

Enda minuset är bullret, dvs. bakgrundsljudet på arbetsplatsen pga människor, barn och maskiner.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 13Nej 4Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Fun and international workplace
Receptionist (Part-time) (Nuvarande anställd) –  Malmö Sweden6 juli 2017
Ikea as a company strives to uphold the values that I hold dear, their values and morals are visable as I get to interact with the people who are currently employed by Ikea. Everyday I get to greet lovely people from all over the world whom enjoys to have a small chat before entering their meetings. The guests and employers are greatful for having reception staff that can speak english fluently as this makes their day to day life easier.
Fördelar
International
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 4Nej 3Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
amazing workplace with great values and living culture
Project Coordinator (Nuvarande anställd) –  Malmo, Sweden24 juni 2017
IKEA is ana mating company to work for, The company values are not only said, but also a living ones. Strong focus on leadership and togetherness. Great place to work.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 6Nej 1Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Ledsamt
Kundrelation/Säljare (Nuvarande anställd) –  Stockholms Län12 juni 2017
Tyvärr, efter att ha jobbat på två olika varuhus, så är min rekommendation att jobba på IKEA nästintill obefintlig. Det tråkiga och sorgliga är att det finns så mycket potential för detta företag, men med typen av chefer dem anställer och sättet det styrs på idag, kommer det inte nära det de skulle kunna vara. Är man en empatisk människa så är detta tyvärr inte rätt arbetsplats. Det fina jag tar med mig från IKEA är mina kollegor, förutom dem som vill avancera i företaget vilket innebär att kliva på andras ryggar, dem andra slutar. Arbetsuppgifterna kan vara roliga beroende på vilken avdelning du är på, men med dåliga chefer försvinner glädjen att ens försöka engagera sig. Man får se efter sig själv.
Fördelar
Personalrabatt, kollegorna
Nackdelar
Cheferna, oempatisk arbetsmiljö, svågerpolitik, du duger inte som du är
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 15Nej 3Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Roligt
Truckförare/Lagerarbetare (Tidigare anställd) –  Älmhult8 maj 2017
Körde truck på IKEA en sommar, hade kanon utvärdering från ledningen samt att en utav gruppcheferna börja gråta för hon tyckte jag och min arbetskamrat var så duktiga där.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 6Nej 4Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Värderingsbaserad
Team Leader möbler (Nuvarande anställd) –  Stockholm11 mars 2017
Med sunda värderingar för människor, både kunder och medarbetare.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 11Nej 2Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Productive and fun
Assistant (Tidigare anställd) –  Gothenburg3 mars 2017
A typical day at work would involve getting the food ready, and then serve it to the customers and then cleaning. It could be very stressful,
I learned how to take responsibility and how to use a fast tempo. My co-workers were all very nice, I would say they were the most enjoyable part of the work.
Fördelar
Free lunches
Nackdelar
Burn marks on hands because of heat
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 4NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Productive and fun workplace
Internship, Contributor (Tidigare anställd) –  Gothenburg, SE12 februari 2017
Intern.

Various work-tasks.
Learned a lot.
Felt valued and had positive colleagues and managers.
Big, interesting and workplace

This internship/work experience is very valuable and memorable to me.
Fördelar
positive, big, learnt a lot, good collages and managers, good work pace, good work place
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 4NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Rekommenderas inte!
Medarbetare (Nuvarande anställd) –  Bäckebol12 februari 2017
Restaurangen i Bäckebol kännetecknas av dåligt ledarskap och dålig arbetsmiljö. Arbetskollegorna är bra, men många är stressade och mår dåligt. Nästintill alltid underbemannat, många som är sjuka på grund av arbetsmiljön. Börjar du här, så slutar du frivilligt lika snabbt som du började.Vill du utvecklas och få en bra IKEA utbildning, då bör du söka dig till andra varuhus exempelvis Kållered. Rekommenderar inte någon att söka till restaurangen på Bäckebol.
Fördelar
Bra OB i restaurangen
Nackdelar
Inget ledarskap
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 16Nej 1Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
trevlig arbetsmiljö
Säljare (Tidigare anställd) –  Barkarby4 februari 2017
Älskade min tid som säljare av vardagsrumsmöbler på IKEA. Lärde mig massor under min tid som säljare och mina arbetskollegor var helt underbara.
Fördelar
personalrabatt
Nackdelar
Ingen gratis lunch
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 8Nej 4Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Rolig arbetsplats
Säljare (Nuvarande anställd) –  Bäckebol21 januari 2017
Ett arbete där allt kan hända ingen dag är den andra lik. Blandning av människor med olika bakgrund och åldrar gör att de blir en härlig mix.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 10Nej 1Rapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Great company to be valued and evolved
Global Communication Specialist (Tidigare anställd) –  Malmö18 januari 2017
Even if I'm no longer working at IKEA, I believe this is a great company where employees can share an idea and be recognized for it. The values are genuine, strong and as a consequence co-workers committed.
Whether it was at IKEA France or Sweden in the global communication team, we always supported each other. We were more than just colleagues. No matter what happen in your life, they will be there.
They are leaders but the hierarchy is horizontal. Your manager, even the CEO, will not talk down to you. I truly liked that openess and the fact that everyone has his role to play.
Nackdelar
Complex organization
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 2NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Interesting work place meeting customers
Sales and Marketing (Tidigare anställd) –  Linköping - Sweden17 januari 2017
IKEA super store was a one month summer job.I was in the sales and marketing department welcoming customers and directing them to the various products and services.I could express myself in some French and this gave me an added advantage.I learned about IKEA stores world wide.Management was so encouraging and my co workers were friendly because we faced common challenges.The hardest part of the job was that it was an all day standing or walking job.Also when a customer came who could not speak English but spoke some old version Swedish.My Swedish level was basic at that time.It was enjoyable working in an atmosphere of nice IKEA products.
Fördelar
free meals
Nackdelar
Needed to have deep knowledge of Swedish.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 3NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Ett roligt jobb
Säljare (Tidigare anställd) –  Kundrelation9 januari 2017
Skulle arbetat där livet ut om det inte vore för helg och kvälls arbetet.
Varannan helg är för mycket och utan helgerna blir det tyvärr inga pengar.
Svårt att få livsbalans när man arbetar där
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 7NejRapportera
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Möte av kund
Ikea (Nuvarande anställd) –  Älmhult9 januari 2017
typisk arbetsdag är inleveranser från kl 07-10.00, under tiden då du samtidigt har fyllt på varor i restaurang och butik.
Eget ansvar, fortsatt bygga på det.
Sättet att kommunicera och planera arbetet ihop. Har alltid en plan hur resultatet ska se ut.

Bästa delen av jobbet är möte med kund.
Fördelar
Förmåner
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 3NejRapportera

Övergripande betyg

4,0
Baserat på 3 901 omdömen
5 stjärnor
4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Betyg per kategori

Arbete/Fritid Balans
3,8
Kompensation/Förmåner
3,9
Arbetstrygghet/Befordran
3,7
Ledarskap
3,6
Kultur
4,0