Biltema recensioner av medarbetare

Hittade 32 recensioner som matchade sökningen Se alla 42 recensionerna
Sortera efter: Hjälpsamhet | Betyg | Datum
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Roligt miljö
Butiksmedarbetare med avdelningsansvar (Nuvarande anställd) –  Helsingborg3 februari 2019
Ett fartfyllt och roligt arbete där det alltid finns någonting att ta tag i. Trevliga kollegor och mycket kundkontakt. Här får man jobba med service på alla plan.
Ingen dag är den andre lik och det är alltid nya saker på gång.
Fördelar
Fartfyllt, trevliga kollegor
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1NejRapportera
1,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Krävs tålamod
Tidigare anställd (Tidigare anställd) –  Sundsvall20 januari 2019
Krävs tålamod för att stå ut med de kränkningar och förnedringar från både anställda och kunder. Otrygg arbetsplats, och miljö. Ledningen kunde vart mycket bättre att hantera vissa situationer. Man känner sig otroligt iakttagen och ”vaktad” hela tiden. Inget jobb jag rekomenderar över huvud taget.
Fördelar
Fåtal trevliga kollegor
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1NejRapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Utmanande men väldigt roligt.
Butiksbiträde (Tidigare anställd) –  Helsingborg12 december 2018
Det bästa var när vi började arbeta innan öppningen för att få ut all plock i butiken.
Den svåraste delen var att komma överens med chefen.

Jag har lärt mig att se människors lika värde på ett bättre sätt men också vad det innebär att ge god service.
Fördelar
Bra arbetskollegor
Nackdelar
En och samma miljö.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1NejRapportera
2,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Tråkig arbetsmiljö
Varuhuschef (Tidigare anställd) –  .20 november 2018
Om man är obekväm och inte omtyckt av ägaren så åker man ut.
Fördelar
Inga
Nackdelar
Inkompetent chef
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 9Nej 2Rapportera
2,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Nej tack
Lagerarbetare (Tidigare anställd) –  Uppsala18 september 2018
Föredrar att inte svara på denna fråga. Varför måste du undra? Jo, har inte mycket bra att säga om min tid där förutom att man fick lön.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 10NejRapportera
1,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Butikssäljare, Orderplock
Timanställd (Tidigare anställd) –  Malmö14 september 2018
Nog det sämsta jobbet jag haft!
Börjar min första dag med att säga hej till chefen och få en utskällning för att jag inte sa det tillräckligt högt.
Min tid fortsatt så, utskällning hit och dit..
Han stod/står dessutom och övervakar all personal från ett fönster, man kände verkligen sig som fisk i ett akvarium.
Jag hade turen att träffa ett par grabbar som var trevliga att prata med, annars var det bara sura tanter och gubbar som jobbar där. Var beredd på skitsnack bakom din rygg, oftast om dig.. Mitt arbete här slutade med att mitt kontrakt gick ut och ingen brydde sig eller pratade om det med mig. Det blev även så att jag jobbade 4 pass utan kontrakt, sen var det bara att säga hejdå! Dem ”sparkade” mig med att frysa ut mig. Eller ja, dagen då kontraktet gick ut var det första och sista gången chefen sa hej med ett stort smile.

Många är trötta på jobbet, dem flesta är helt enkelt olyckliga..
Fördelar
Hyfsade kollegor, 130kr/h
Nackdelar
Inga förmåner, inkompetent chef
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 9NejRapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
ensidig arbetsplats
Kundservicemedarbetare (Nuvarande anställd) –  Kristianstad28 augusti 2018
har arbetat på billtema i nästan 3år och chefen är väldigt slug när det kommer till tider och personal inget vidare säkert arbets ställe alls.
Fördelar
Ok löl
Nackdelar
Lömsk personalansvarig
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 10NejRapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
rolig arbetsplats
Lageransvarig (Nuvarande anställd) –  Kista13 augusti 2018
70% anställda är med utländsk bakgrund. det gör jöbbet roligt
Fördelar
månkulturellt anställda
Nackdelar
dålig betald
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 3Nej 4Rapportera
1,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
"Management by fear"
Produktchef (Tidigare anställd) –  Helsingborg4 april 2018
Biltema Nordic Services AB (Huvudkontor Helsingborg)

Se upp för personer som haft ledande befattning då de är psykopatiska och empatilösa, alternativt avsaknad av ryggrad.
Finns exempel på kompetenta chefer som arbetat på Biltema men då har de inte varit önskvärda i det långa loppet. (Så undersök med medarbetare hur de verkligen var som chef)

Många trevliga kollegor men tyvärr präglas arbetsplatsen av misstro mot personal och en överhängande hot om uppsägning om man inte rättar sig i ledet. (hot som verkställs med jämna mellanrum)

Svårast med jobbet var att hantera inkompetensen generellt och i synnerhet inkompetensen inom ledarskap.
Det positiva är att vem som helst kan få ledande befattning, gäller bara att utföra allt utan att ifrågasätta. (plus i kanten om man kan trycka ner medarbetare)
Nackdelar
Inga förmåner
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 19Nej 1Rapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Trevliga kollegor och en trygghet i form av tydliga kollektivavtal
Kundservicemedarbetare (Tidigare anställd) –  Haninge kommun1 februari 2018
Ett bra första jobb där man får ta mycket ansvar.
Stora möjligheter att klättra inom företag om så önskas.
Trevliga kollegor till största del.
Fördelar
Kollektivavtal, friskvårdsbidrag
Nackdelar
Klappusla lokaler. En bastu på sommaren.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 6Nej 4Rapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Fun workplace with lots of friendly people
Logistics Coordinator (Tidigare anställd) –  Stockholms kommun23 december 2017
Hard but still fun work. We we're a a big group in my section who all loved to work with eachother which improved the job itself so much. Great overall. Cheers!
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 1NejRapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Variation
Butiksmedarbetare (Tidigare anställd) –  Helsingborg4 juni 2017
En dag på Biltema kunde vara väldigt varierande. Femton minuter här, femton minuter där, en halvtimme i kassa, två timmar Café. Men det var det jag gillade, att där var variation.
Har mycket med mig i bagaget, bl.a. Kassavana och Café.
Kollegorna är underbara. Ledningen var riktigt dålig när jag var där, kände mig pressad till att ta pass hela tiden vilket gjorde att jag blev tvärt emot. Ledningen är dock inte samma längre som när jag var där, den ska vara bättre.

Fanns inget svårt med jobbet mer än att lära sig om produkter och det är omöjligt att lära sig om alla.
Bästa var kollegorna.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 26Nej 7Rapportera
2,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Mycket brett sortiment
Ställföreträdande varuhuschef (Tidigare anställd) –  Katrineholm13 maj 2017
Kul att vara med och starta upp ett helt nytt varuhus med dess utmaningar och möjligheter
Fördelar
Trevliga arbetskollegor i lokal butik
Nackdelar
Inga förmåner alls
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 4Nej 2Rapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Rolig och social arbetsmiljö
Butikssäljare, fobollsproffs (Tidigare anställd) –  Umeå kommun27 februari 2017
Att vara säljare på Biltema har varit väldigt lärorikt och roligt eftersom man får träffa mycket kunder. Det jag framförallt har lärt mig är att vara en bra säljare och olika knep till det. Ledningen var bra man hade stor chans att bli avdelningschef. Svåraste delen av jobbet var kunder som inte blev nöjda vilket var tråkigt men med några knep kunde man få dem nöjda. Bästa delen av jobbet är att göra sina kunder glada och nöjda, lyckas sälja mycket under en arbetsdag.
Fördelar
Kunde anpassa jobbet med fotbollen
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 12Nej 6Rapportera
2,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
roliga arbetsuppgifter men företagets personalpolitik är under all kritik
Produktchef (Nuvarande anställd) –  Helsingborgs kommun17 november 2016
Arbetsuppgifterna i sig är roliga och givande.
Finns bra möjligheter till befordran, men det beror mycket på att personal som inte rättar in sig i ledet eller har åsikter om hur saker och ting sköts omplaceras eller sparkas (köps ut).

Mycket otrygg arbetsplats eftersom man vet att med jämna mellanrum ska det rensas bland personalen.
Fördelar
Roliga arbetsuppgifter
Nackdelar
dåligt med förmåner, otrygg arbetsplats
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 8NejRapportera
2,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Mycket folk och rörlig arbetsmiljö
Butiksbiträde (Tidigare anställd) –  Göteborg12 oktober 2016
Det är en miljö där man där man kan trivas bland kolleger och kunder som besöker varuhuset dagligt.
Fördelar
Träffar nya människor
Nackdelar
Kan vara lite stressigt ibland vid högtiderna
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 2NejRapportera
3,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Omväxlande, hålla ordning och personkontakt behov.
Varuplacerare (Nuvarande anställd) –  Botkyrka kommun23 augusti 2016
Omhändertagande av mycket olika varor som skall placeras på rätt
plats där det får plats! Mycket kundkontakt, hjälper dom så bra det går. Får även upplysningar från dom.
Har lärt mig om tillgång, funktioner, nyheter om varorna,
att det finns mycket olika personer,personligheter, olika sätt att
möta dom.
Olika ledning,kunnande, mål, okej med 3 olika huvudchefer, variation,
bra att omflyttning, utnyttjande av ett litet varuhus har förbättrats.
Har träffat ganska många kollegor, bakgrund, erfarenhet, ursprungs-
land, för det mesta positiva, och OK.
Den svåra delen är alla nya varor som kommer och skall in i detta
"lilla" varuhus och samtidigt hjälpa, visa saker på ett positivt sätt!
Det bästa är träff med många olika personer, alla nya intressanta
varor, som man kan få hjälp av.
Fördelar
Bröd-bjudning fredagar.
Nackdelar
Inga rabatter, trångt!
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 13Nej 9Rapportera
4,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
x
Stf Varuhuschef (Nuvarande anställd) –  Katrineholm16 augusti 2016
Det är ett mycket varierande jobb i min roll.

Jag har det övergripande ansvaret för den dagliga driften i varuhuset och att det efterföljs av samtliga medarbetare. Jag planerar och leder dags- och veckoplaneringen utifrån varuhusets behov. Jag har resultatansvar för de olika avdelningarna i varuhuset, totalt 8 st. Jag säkerställer att vi har säljande exponeringar runt hela varuhuset
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 15Nej 15Rapportera
5,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
rolig
Säljare (Nuvarande anställd) –  Jönköping10 augusti 2016
Jag vill jobba oss er.
Jag tycker att de roligt.
jag har aldrig jobbat i biltema.
Försök fler personal
Fördelar
gratis lunch
Nackdelar
Inga förmåner
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 4Nej 31Rapportera
2,0
Arbetsförhållanden/Livsbalans
Kompensation/Förmåner
Arbetstrygghet/Befordran
Ledarskap
Arbetsplatskultur
Roliga arbetskamrater, dåligt företag.
Butiksmedarbetare (Tidigare anställd) –  Halmstad, N12 januari 2016
Ett stort företag där man får en bred kunskap. Dock inga utbildningar, man får ta lärdom av sina kollegor och egna erfarenheter. Bra arbetskollegor, dålig ledning. För stor koncern för att se individen i respektive butik.
Hjälpte den här recensionen dig?Ja 35Nej 6Rapportera
Gör anspråk på denna företagssida

Vill du veta mer om att jobba här?

Ställ en fråga om att jobba eller intervjua hos Biltema. Vår community är redo att svara.

Ställ en fråga

Övergripande betyg

3,1
Baserat på 42 omdömen
57
411
310
26
18

Betyg per kategori

3,0Balans mellan arbete och privatliv
2,7Kompensation/Förmåner
2,7Arbetstrygghet/Befordran
2,6Ledarskap
2,9Kultur